Sandale de protectie cu bombeu o alegere excelenta pe timpul verii, in mediile de lucru care necesita siguranta si confort in conditii de temperaturi ridicate sau medii de lucru interioare uscate.
Iata care sunt avantajele purtarii sandalelor de protectie:
a. Confort si ventilare
Respirabilitate: sandalele de protectie sunt concepute sa permita o buna circulatie a aerului in jurul picioarelor, mentinandu-le mai uscate si mai racoroase, aspect esential in perioada verii sau in medii de lucru cu temperaturi constant ridicate.
Reducerea transpiratiei: ventilarea eficienta ajuta la reducerea transpiratiei excesive, prevenind disconfortul si problemele asociate, cum ar fi mirosul neplacut sau micozele.
b. Flexibilitate si comoditate
Usoare si flexibile: sandalele de protectie sunt mult mai usoare decat pantofii sau bocancii de protectie, lucru care reduce oboseala cauzata de purtarea incaltamintei de protectie si creste confortul utilizatorului.Mai usor de incaltat si descaltat decat pantofii de protectie.
c. Siguranta
Bombeu de protectie: sandalele de protectie protejeaza degetele de impact si compresie, bombeul fiind metalic sau material compozit.
Lamela antiperforatie: unele modele de sandale de protectie au si lamela antiperforatie, pentru mediile de lucru in care exista riscul sa iti intre in talpa obiecte ascutite.
Talpa antiderapanta: la fel ca si in cazul celorlalte modele de incaltaminte de protectie, talpa ofera aderenta pe diverse suprafete, reduce riscul de alunecari sau caderi.
Cum poti selecta sandalele potrivite in functie de tipul tau de activitate:
- Daca lucrezi in mediu de lucru interior (productie, ateliere, depozite logistice cu temperaturi ridicate) ai nevoie de sandale de protectie din material textil sau piele perforata, cat mai aerisite si mai usoare. Conteaza mult calitatea talpii si absorbtia socului in calcai, designul ergonomic, pentru a preveni durerile de spate sau picioarele umflate dupa o zi de lucru. Nu alege cele mai ieftine sandale pe principiul ca toate fac acelasi lucru, purtarea sandalelor de protectie poate deveni un chin dupa cateva ore de purtare.Pune accentul pe confort, acesta este marele plus al unor sandale de protectie de calitate.
- Daca lucrezi in mediu de lucru exterior, e bine sa alegi sandale din piele pentru ca sunt mai durabile decat cele din material textil si mai rezistente la conditii meteo variabile. Opteaza pentru o talpa robusta, cu aderenta sporita pe suprafete accidentate sau alunecoase. Lamela antiperforatie iti ofera protectie suplimentara impotriva obiectelor ascutite si perforatiilor.
- Daca lucrezi in industria alimentara sau in domeniul farmaceutic, trebuie sa tii cont ca este important ca sandalele de protectie sa se poata curata usor si sa fie rezistente si la substantele chimice utilizate in procesul de curatare. Talpa trebuie sa fie antiderapanta, prevenind alunecarea pe podele umede sau alunecoase.
- Daca lucrezi in medii de lucru ESD va trebui sa porti sandale de protectie ESD. Acestea sunt proiectate pentru a proteja echipamentele sensibile de descarcarile electrostatice. Sandalele ESD sunt fabricate din materiale care permit disiparea electricitatii statice prin talpa si catre sol. Bombeul compozit sau metalic nu interfereaza cu proprietatile ESD.
Top 5 lucruri de luat in considerare cand alegi sandalele de protectie:
1. Certificarile
Pentru incaltaminte de siguranta, cu bombeu, certificarea conform standardului EN ISO 20345. Acest standard garanteaza protectia impotriva impactului, compresiei si altor riscuri specifice.
Daca lucrezi in mediu de lucru ESD, alege sandale ESD certificate conform standardului de siguranta EN 61340-5-1.
2. Confortul si ergonomia
Sandalele de protectie usoare reduc oboseala picioarelor, o talpa care absoarbe socurile ofera confort in purtare pe durata intregii zile de lucru, iar marimea potrivita este si garantia ca picioarele nu ti vor umfla pe parcursul purtarii lor.
3. Materialul din care sunt fabricate sandalele de protectie.
Alege materialul cel mai potrivit mediului tau de lucru, tinand cont de aceste aspecte:
- pielea naturala este durabila si rezistenta
- pielea perforata ofera o mai buna ventilare, fiind ideala pentru medii de lucru calde
- materialele textile sunt mult mai usoare si respirabile decat pielea, permit o buna circulatie a aerului, mentinand picioarele confortabile
- microfibra este usoara si rezistenta, usor de curatat si intretinut.
4. Talpa din care sunt fabricate sandalele de protectie:
- Poliuretan (PU): esta talpa cea mai des intalnita in fabricarea incaltamintei de protectie, fiind si cea mai ieftina. Ofera o buna amortizare si confort.
- Thermoplastic Polyurethane (TPU): ofera rezistenta superioara la abraziune si performante antiderapante excelente. Este mai scumpa decat cea din poliuretan clasic, dar si mai flexibila si mai durabila.
- Cauciuc : aderenta excelenta si rezistenta la alunecare. Mult mai durabila, dar si mai grea decat cea din poliuretan, poate fi rezistenta la acizi si alte substante chimice.
5. Bombeul de protectie
Materialul bombeului (otel, aluminiu, compozit) este esential pentru protectia degetelor impotriva impactului si compresiei.
- Bombeul din compozit este mai usor decat cel metalic, cu precizarea ca incaltamintea de protectie nu poate fi clasificata ca fiind mai confortabila sau mai putin confortabila judecand-o doar dupa tipul de bombeu. Evaluarea generala a sandalelor de protectie se face luand in calcul toate aspectele: tip de material, tip de talpa si tip de bombeu, corelate cu domeniul tau de activitate.
- Daca treci frecvent prin detectoare de metale, bombeul de compozit nu va declansa alarma. In mediile cu riscuri electrice este preferat tot bombeul de compozit deoarece nu conduce electricitatea. Compozitul nu conduce caldura sau frigul, oferind un confort superior in conditii de frig sau caldura extrema.
- Daca preferi incaltaminte de protectie cu un design mai compact si mai subtire, bombeul din aluminiu este o varianta buna. Ofera o protectie solida impotriva impactului, similar cu otelul.Este semnificativ mai usor decat otelul, reducand oboseala picioarelor, dar mai greu decat compozitul.
- Bombeul metalic ofera o protectie mai mare impotriva pericolelor, rezista mai bine la uzura si imbatranire. Metalul este cunoscut pentru rezistenta sa deosebita in conditii extreme de temperatura sau umiditate.
Concluzie
In concluzie, sandalele de protectie reprezinta o optiune sigura de incaltaminte de protectie, alaturi de pantofii sau bocancii de protectie. Daca domeniul in care lucrezi iti permite utilizarea sandalelor, si nu este obligatorie purtarea pantofilor sau bocancilor de protectie, merita investitia in sandale de protectie de calitate, care garanteaza nu doar siguranta, ci si o experienta de lucru mai placuta si eficienta.
Sandalele de protectie FeelBox sunt alegerea excelenta pe timpul verii, in mediile de lucru care necesita atat siguranta, cat si confort. Toate sandalele de protectie au bombeu de protectie care protejeaza impotriva impactului cu obiecte grele. FeelBox ofera sandale de protectie care se potrivesc oricarei tip de activitate.